emapps-eesti

reede, november 24, 2006

2007. aasta tegevuskava

21. novembri kokkusaamisel sai suurtes piirides kuni suvekoolini paika pandud ka 2007. aasta eMappsi tegevus- ja ajakava. Alljärgnev käib ühtviisi nii Haapsalu kui Tallinna mängu kohta.

16. jaanuariks 2007 - tuleb veelkord mõttega läbi käia õppekava ja paralleelselt sellega mängu stsenaarium. Ei ole oluline, et absoluutselt kõik õppeained oleks esindatud. Võib olla ka ainult nt kaks õppeainet. Ag aga geograafia on tulenevalt projekti iseloomust nagunii esindatud :-) Stsenaariumi puhul on märksõnaks atraktiivsus. Mäng peaks olema põnev ja väljakutseid pakkuv. Kindlasti tuleks kasutada ka alternatiivseid võimalusi (mängija peab valima nt kolmest teest ühe vms).

Tallinna rahvas leppis juba enam-vähem kokku, et intensiivse ühepäevase töö jaoks leitakse aeg mingil kuupäeval, mis jääb jõulude ja uue aasta vahele.

13. veebruariks 2007 - tuleb stsenaarium tükkideks ehk tasemeteks teha. Ning koostada keskmise mängija portree (kirjeldus) - mida mängija eeldatavalt suudab ja mida ei suuda, milliseid eelnevaid teadmisi-oskusi võib mängijalt eeldada jne.

20. märts 2007 - kokku tuleb koguda kõikmõeldavad materjalid, mis mängus kasutusse võiks minna (heli, video, foto, tekst jne). Neist tuleb teha valik ja jaotada vastavate mängutasemete vahel ära.

2. aprill 2007 - Väljavalitud materjalid peavad olema FTP-ga mängukeskkonda üles laetud.

20. aprill 2007 - Peab olema pilt selge selles osas, mis puudutab erinevaid rolle (nukujuht, mängu administraator, mängija).

Aprilli lõpus on oodata Danielit jälle külla, et tehtud asjad üle vaadata. õimalik, et ta ei tule Tallinna, vaid me peame sõitma nt Riiga. Aga see selgub.

Kokkuvõtteks: midagi päris uut me tegema ei pea. Tegelikult peame me lihtsalt edasi töötama selle materjaliga, mis meil juba on ja katsuma seda teha atraktiivsemaks ning mängulisemaks. Lisavõimalusi on ka. Kaartide kasutamist me pole veel katsetanud, samuti panoraamfotosid koos seal asuvate vihjete ja linkidega.

Ja loomulikult on vaja endale hästi selgeks teha platvormi haldamine. Siinkohal on mul ettepanek, et Rivo kui minu hinnangul hetkel seda kõige sügavamalt uurinud inimene peaks tegema mingil hetkel (kusagil jaanuaris-veebruaris näiteks) kõigile väikese koolituse.

1 Comments:

  • Jaanuar-veebruar ilmselt sobib, kuna seal on siiski veel peotäis nänni, mis tahab endale veidi selgeks tegemist. Väga palju asju on praegu selgeks saanud näiteks puhtalt katsetamise tulemusel.

    By Blogger Rivo Zängov, at 4:53 PM  

Postita kommentaar

<< Home