emapps-eesti

reede, november 24, 2006

Tehnilised probleemid eMapps platformi kasutamisel

See ei ole nüüd päris enam seesama fail, mis mul siis teisipäeval ees oli. Olen seda täiendanud natuke kommentaaridega ning lisasin ka ekraanipildid, mis teisipäeval olid mul veel telefonis. Kui on huvi näha originaalfaili, siis see fail on siin (PDF-fail). Kogu see jutt on plaanis järgmise nädala jooksul inglisekeelsena ka Danielile saata.

Viimati uuendatud: 24. november 2006

Tehnilised probleemid

Tõlkimine

  • Platformi kasutajaliides on tõlgitav ainult osaliselt. Peaks ju olema ikka kogu platform tõlgitav? Eriti, kui see peaks olema kasutatav õpetaja poolt ning Puppet masteri rolliga peaks õpetaja siiski hakkama ju saama. (nt. LOGER-is kirjeldatud tegevused; tasemeid kokku [of]; menüü, milles on LOGER jms.;)
    See asi läks Danieli märkmikku.

  • Mõnes kohas puudus tõlkimise juures inglisekeelne tekst ja oli ilmselt hoopis hispaaniakeelne tekst. See võib kohati probleemiks kujuneda. („No identitie object“; „it are in desk all“) No see viimane on ikka paras pähkel, mida see siis kujutama peaks?
    Probleem võeti teatavaks.

  • Mõnes kohas on tõlkimine keeruline, kuna ei saa panna nii pikka teksti, kui oleks mugav (Nt. nupp töölaual „Lae obj. üles“ ja mängija töölaual tasemete koguarvu juures olev tekst)
    Soovis nimekirja kõigist kohtadest, kus see on probleemiks. Teen selle valmis ning saadan talle ära.

Failiformaadid ja failide üleslaadimine

  • Tundmatud failiformaadid topitakse FTP-s kõik „Dokumentide“ alla? Kas „tundmatu“ failformaat tähendab sellel süsteemi jaoks kõiki faile v.a. TXT, MP3, FLV, JPG? Kui nii, siis pannakse WAV fail ka kausta documents.

    Nokia oma helisalvestustarkvara kasutades salvestatakse AMR-fail, mis on siis süsteemi seisukohalt kohe documents kaustas. Miks üldse vaevata oma pead sellega, et FTP-s on failid vale koha peal? Seda sellepärast, et hiljem on seda infot vaja ka minor-i andmebaasi sisestamiseks. Praguse seisuga on mugavaim viis selle info saamiseks FTP. Kui seal on aga failid segamini, siis tekitab see ka mõttetult lisasegadust.
    Selle kohta oli mõningane arutelu, pikem telefoni kõne hispaania keeles ning vastuseks oli, et asja muudetakse ja parandatakse.

    Täiendus: see asi töötab nüüd korralikult.



  • Failide suuruse kohta on siis limiidiks 2 MB? Kas see kehtib ka helifailide kohta?
    Danieli poolne vastus oli JAH.

  • Millest on uploadimisel põhjustatud selline veateade? Faili suurus ei oleks küll probleemiks olnud.


    Selle veateate sain videofaili (ja ühel korral ka helifaili) üleslaadimisel. Seis on hetkel kusjuures selline, et videofaili polegi mul õnnestunud siiamaani mobiiliga platformile laadida. Veateteks on siis kaks erinevat varianti - "Timed Out" või "Connection closed". Paari põhjust selleks küll aiman, aga enne kui midagi kindlalt väita, tahan seda asja veel testida.

  • Pärast üleslaadimist juhtus umbes kahel korral nii, et Opera (või lehekülg) hangus. Kirjale menüü enam liikuda ei saanud. Oma mälu järgi esines seda ka Rocca Al Mare mängus. Aitab ainult taas sisse logimine.
    (lisada läpakast screenshot)
    Daniel soovitas Opera versiooniuuendust. Tegin selle ära (v8.51 -> v8.65). Eks aeg näitab, kas sellest ka abi oli.

  • Rocca Al Mare mängu ajal oli vähemalt kahel-kolmel korral näha XML parsimisega seotud viga. Veateate sisu enam ei mäleta ning screenshoti ka pole. Esines minu mälu järgi jutukat kasutades. Ainus lahendus oli Opera restart ja taas sisse logimine.

Kasutajaliidese ebamugavused ja muu kasutajalidesega seonduv

  • Võiskondade järjestusega on siiski nähtavasti probleem nagu Marko seda kirjeldas. (Markol olid küll ka levelid omavahel segamini. Haapsalu mängul seda siiski küll ei täheldanud.)

    Probleem ise on sisuliselt selline, et võistkondade järjestus käib mingi arusaamatu süsteemi järgi. Haapsalu mängu võistkonnad on punktide andmise lehel praegu sellises järjestuses (läpakast screenshot):
    1. Võistkond
    3. Võistkond
    2. Võistkond
    Gruppide lehel on järjestus õige.

    Keeruliseks läheb asi veel ka siis, kui leveleid on väga palju. Näiteks 35 levelit ja 10 võistkonda oleks 350 rida, mida vaadata ning kui siis peaks veel aset leidma selline anomaalia, et võiskonnad pole ära toodud järjekorras, siis on küll paras jama majas.
    Daniel kirjutas asja üles ja lubas vastata.

  • Stsenaariumite lisamine ei õnnestunud, milles trikk seisneb? Veateateks on [No DATA input] (läpakast screenshot). Pildifail on lisatud FTP kaudu stsenaariumi kausta. Mida rohkemat veel oleks vaja teha? Manuaalist kasu polnud. Seal on juhend selle kohta, kuidas asi toimub sellest punktist edasi, kui mul seal juba mingi inf ees olemas on.
    Daniel seletas asja ning rääkis põhimõtte ära. Reaalselt katsetama hakkan asja järgmine-ülejärgmine nädalal.

  • Markol polnudki seda stsenaariumite lisamise menüükirjetki. Miks nii?

  • See pidev uute akende avamine ajab ikka omajagu närvi küll. Tekitab töölauale mõttetult lisaaknaid (Ise kasutan küll tab'e, aga point siiski jääb). Olen ka täheldanud sellist asja, et kui liiga kaua platformi muutmisega tegeleda, siis oma mängu avalehele jõudes võid avastada, et pead uuesti sisse logima. Kui mõningase toimetamise järel oled juba pidanud paar korda uuesti sisse logima, siis hakkab asi juba pinda käima. Ühesõnaga - Sick!
    Daniel võttis asja teatavaks.

Muud küsimused

  • Platformist sõltumatus - linuxil asi ei toimi. Browser suunatakse edasi Mobiili keskkonda. Nidas käis läbi mõte, et süsteem on platformist sõltumatu, mis on ka veebikeskonna puhul igati ootuspärane. Tegelikult lausa elementaarne.

    Linuxit käsitletakse aga kui mobiilset seadet, mis on iseenesest naljakas, kuna Linux on töölaual oluliselt rohkem levinud, kui mobiilsetes seadmetes. Ljubljanas saadud vastus, et „meie server on ju ka Linux“ on tegelikult mõtetu ning ei aita kuidagi selles suunas edasi, et süsteem oleks ikka enamikel töölaudadel kasutatav.

    Ümbersuunamine toimub veebilehitseja identifikaatori alusel ning kui öelda browseri kaudu, et kasutatav platform on Windows, siis ümber ei suunata. Samas aga ei lasta ka sisse logida. Asi oleks iseenesest täitsa OK, kui OP süsteemi Windwsiks määrateski saaks platformi kasutada.

    Kuna kasutada on ka läpakas, siis pole see kindlasti eriti suur mure, kuigi ma usun, et Daniel näiteks tõstataks ise küll probleemi üles, kui asi MacOS-i peal ei töötaks ning ta oleks sunnitud selle platformi pärast Windowsi peale kolima. :)


    Konqueroriga andis siiski platform ära petta ning toimib see as nüüd kui kulda ka Linuxi all.

  • Lihtsalt tähelepanek - Varasemalt jagatud juhendid (kui mälu ei peta, siis meieni jõudsid need CD-l) ei kehti enam praegu meile kasutatava süsteemi puhul. Näib, et platform on vahepeal liiga palju muutunud. :)
Kui midagi väga hullu vahele ei tule, siis jõuan esmaspäevaks äkki ka midagi ka oma kogemustest mobiiliga ka kirja panna.

Sildid: